FIRAMAR – Festival d’havaneres, Concurs de composició d’havaneres de Catalunya i activitats relacionades amb el mar. 

 

Des de l’any 2003, a la segona quinzena d’agost, organitzem “Firamar”  

“Firamar” és tot un conjunt de diferents activitats, totes elles relacionades amb el mar, que es poden classificar en diferents parts:  

Una part lúdica-festiva, amb la celebració del Festival d’Havaneres. És aquest un acte multitudinari que cada any aglutina molta expectació per part de tothom, vilatans i visitants. A cada edició hi ha la participació de grups de qualitat contrastada.   

Una altra, de caire més didàctic, que recull diferents conferències, tallers d’arts de pesca, i altres activitats relacionades amb el mar…   

I una tercera, amb la venda i/o exposició de productes que manufacturen els artesans i artistes que ens acompanyen en aquesta festa.  

Des de fa uns anys i especialment a la part més didàctica, comptem amb la valuosa col·laboració dels companys d’A Tot Drap.  

Durant el temps que dura la fira hi ha sempre servei de bar permanent amb els ja tradicionals entrepans de seitó i també entrepans calents.  

Des de l’any 2009 i dins del FIRAMAR se celebra el Concurs de composició d’havaneres de Catalunya, únic al nostre país, i que a partir de l’any 2020 porta el nom del prestigiós músic i compositor, el mestre Josep Bastons.