<!

L’Associació Cultural Penya Xíndries de Sant Pol de Mar va néixer l’any 1984 amb un esperit que s’ha mantingut sempre, el d’organitzar diferents activitats culturals a la nostra població.

Vàrem començar organitzant la Sardinada que en les seves dues primeres edicions ho va fer la Junta de l’AT.C. Sant Pol, que es pot dir que és d’on va sortir la Penya.

Amb el pas dels anys la Penya s’ha convertit amb una de les entitats més dinàmiques de Sant Pol organitzant Firamar, la Fira del Formatge, la dita Sardinada i agafant en el seu moment el relleu per tirar endavant el Festival de Jazz Galet Club.

També col·laborem amb la Comissió de Reis amb la construcció d’una carrossa periòdicament, amb la Festa de Sant Antoni Abat, amb la Revetlla de Sant Cristòfol i amb la Marxa de Sant Pau. Una col·laboració molt especial és la que tenim amb el Centre Cultural i d’Esbarjo i amb A Tot Drap, dues entitats de gran importància en les organitzacions del Festival de Jazz i Firamar. Així mateix sempre estem oberts a col·laborar amb l’Ajuntament i altres entitats santpolenques sempre que ens ho demanen i que estigui dins de les nostres possibilitats.

A grans trets aquest és un resum de les nostres activitats, que es pot veure ampliat pels programes específics de cada activitat. La nostra associació està legalment constituïda i no té afany de lucre, tots els diners que recaptem són revertits en la compra de material i reforçar més les activitats.